«آکسفام» خواستار بازگشایی تمام گذرگاهها در غزه شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بشری خالدی، مسئول سیاستگذاری منطقهای نهاد امدادرسان «آکسفام»، به خبرگزاری فرانسه گفت: «قحطی با چند کامیون یا پرتاب هوایی کمکها حل نمیشود. آنچه مورد نیاز است، یک پاسخ واقعی بشردوستانه است؛ یعنی برقراری آتشبس، دسترسی کامل، باز بودن تمام گذرگاهها و جریان مداوم و گسترده کمکها به غزه.»
در حالیکه رژیم صهیونیستی مدعی ورود کمکها به غزه شده است، خالدی اظهار داشت: «ما به آتشبسی دائمی، رفع کامل محاصره و تضمینهای روشنی نیاز داریم که نشان دهد این صرفاً یک اقدام موقت نیست. در حال حاضر، مشخص نیست که این موضوع در عمل چگونه محقق خواهد شد.»
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۱۰۰ سازمان غیردولتی در چند روز اخیر نسبت به «قحطی گسترده» در نوار غزه هشدار دادند.
مقامات نهادهای بشردوستانه بهشدت تردید دارند که کمکهای هوایی که رژیم صهیونیستی مدعی پرتاب آنها به غزه شده، بتواند غذا را به اندازه کافی و بهصورت ایمن برای مقابله با بحران گرسنگی بیش از ۲ میلیون ساکن این منطقه تامین کند.
در همین حال، فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: «کمکهای هوایی، قحطی فزاینده را رفع نخواهد کرد. این [روشها]پرهزینه، ناکارآمد هستند و حتی ممکن است باعث مرگ غیرنظامیان گرسنه شود.»
بحران انسانی در غزه در حالی رو به وخامت است که یک زن فلسطینی در بحبوحه قحطی گسترده در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: «آرزوی زندگی من این شده که یک قرص نان بخورم و بتوانم برای فرزندانم نان تهیه کنم.»
سعاد الشتیوی، ۳۰ ساله، در محله «تلالهوا» در شهر غزه گفت که امیدوار است کامیونهای کمکهای بشردوستانه اکنون بتوانند به اردوگاه چادری خانوادهاش برسد.
الشتیوی همچنین تصریح کرد که همسرش هر روز پس از رفتوآمدهای بینتیجه به مراکز توزیع کمکها، دست خالی برمیگردد.
اظهارات او در حالی مطرح میشود که دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه در بیانیهای اعلام کرد که آنچه درباره ورود کمکها از سوی اشغالگران مطرح میشود، تبلیغات دروغین با هدف کاهش فشار بین المللی و فریب افکار عمومی است.