ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به صرع/ میگرن شایعترین نوع سردرد
سلامت » عمومی ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به صرع/ میگرن شایعترین نوع سردرد عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ابتلای ۱.۴ میلیون نفر از مردم کشور به صرع، گفت: سردرد میتواند از علائم صرع باشد، اما شایعترین نوع سردرد، میگرن است. آفتابنیوز :
مجید غفارپور، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه مغز ادارهکننده همه اعمال هوشی و حرکتی است، اظهار کرد: اپیلپسی یا صرع یکی از بیماریهای شایع در حوزه مغز و اعصاب به شمار میرود. در جهان بیش از ۵۰ میلیون نفر مبتلا به اپیلپسی هستند و در ایران نیز طبق بررسیهای صورتگرفته، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند.
وی افزود: مردم صرع را به عنوان بیهوشی همراه با تکان و حرکت اندامها میشناسند، اما صرع انواع مختلفی دارد و ممکن است فردی مبتلا باشد، اما بیهوشی نداشته باشد و صرفاً سردرد را تجربه کند. عدم هوشیاری گذرای چند ثانیهای نیز میتواند در طیف ابتلا به صرع قرار بگیرد.
غفارپور با اشاره به عوارض ناشی از درمان نادرست گفت: اگر صرع به موقع درمان نشود، باعث بروز عوارضی مانند کاهش ضریب هوشی و اختلالات رفتاری میشود. از سوی دیگر، داروهای مصرفی در درمان صرع ممکن است باعث اختلال در ضریب هوشی و رفتار افراد شود.
وی با بیان اینکه سالانه میلیونها دلار در جهان صرف خرید داروهای صرع میشود، ادامه داد: باید به مصرف درست داروها توجه کنیم و از تحمیل هزینههای اضافی به بیماران و نظام سلامت جلوگیری کنیم.
وی همچنین با اشاره به سردردها گفت: بیش از ۱۳ نوع سردرد داریم که شایعترین آنها میگرن است و استرس میتواند شدت آن را افزایش دهد. سردردهای میگرنی ممکن است طولانی شده و باعث اختلال موقتی بینایی شوند؛ اختلالات دید گذرا در افراد مسن نیز ممکن است ناشی از میگرن باشد. همچنین نوعی سردرد به نام سردرد تنشی وجود دارد که با اضطراب تشدید میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره گروههای سنی مبتلا به صرع، بیان کرد: بیماری صرع دو پیک سنی دارد؛ در کودکان و همچنین افراد بالای ۶۰ سال شیوع بیشتری دارد.
غفارپور با بیان اینکه مصرف دارو در ایران بالاست و بسیاری از داروهایی که تجویز و مصرف میشوند بیش از حد موردنیاز هستند، در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر مصرف مکملها بر سلامت مغز اظهار کرد: در برخی موارد، کلسیم، منیزیم، ویتامین D و سایر ویتامینها در سنین بالا برای پیشگیری از پوکی استخوان یا درمان برخی بیماریها استفاده میشوند؛ اما اغلب مکملهایی که در داروخانهها عرضه میشوند، کاربرد مؤثری ندارند. در حال حاضر، بزرگترین شرکتهای سرمایهداری در حوزه مکملها و داروها فعالیت میکنند و تبلیغات گستردهای در این زمینه انجام میدهند؛ در حالی که بسیاری از مواد غذایی میتوانند جایگزین این مکملها شوند.
وی گفت: همچنین میتوان گفت بخش قابلتوجهی از نتایج MRIهایی که در کشور انجام میشود، طبیعی است و شاید نیازی به انجام بسیاری از آنها نباشد. در بسیاری از موارد، با اخذ شرححال دقیق از بیمار میتوان به تشخیص مناسب دست یافت.
منبع: خبرگزاری تسنیم گزارش خطا 0 لینک کوتاه: https://aftabnews.ir/004CsP بازدید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره عضویت در خبرنامه ایمیل * نظر