اروپا بهزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ژان-نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه مشخص نکرد کدام کشورها قصد دارند به گروه کشورهای اروپایی بپیوندند که پیش از این کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند یا در حال انجام این کار هستند، از جمله اسپانیا، ایرلند، لهستان، سوئد و فرانسه. فرانسه نخستین کشور عضو گروه هفت خواهد بود که در مجمع عمومی آتی سازمان ملل متحد این کار را انجام خواهد داد.
کر استارمر، نخست وزیر انگلیس، روز جمعه بار دیگر تأکید کرد به رسمیت شناختن فلسطین از سوی لندن باید «در چارچوب طرحی گستردهتر» باشد. برلین نیز اعلام کرد موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین را «در کوتاهمدت» بررسی نمیکند.
قرار بود در مورد راهحل دو کشوری، کنفرانسی در بالاترین سطح در ماه ژوئن برگزار شود، اما به دلیل جنگ ایران و اسرائیل این نشست به تعویق افتاد. نخستین نشست در سطح وزرا روز دوشنبه در نیویورک، پیش از اجلاسی که قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود، آغاز به کار خواهد کرد.
ژان-نوئل بارو خاطرنشان کرد: «در شرایطی که شاهد نابودی نوار غزه و استعمار افسارگسیخته اسرائیل در کرانه باختری هستیم؛ چیزی که ایده تداوم ارضی و خواست جامعه بینالمللی را تضعیف میکند، باید بگویم چشمانداز تشکیل کشور فلسطینی هرگز تا این حد تهدیدآمیز یا ضروری نبوده است».
وی افزود: «فکر کردن به دستیابی به آتشبس پایدار و آزادی گروگانهای حماس بدون ترسیم اولیه چشمانداز سیاسی، چیزی جز توهم نیست.»
وزیر امور خارجه فرانسه تأکید کرد: "در نیویورک، با عربستان سعودی، یکی از بازیگران اصلی منطقه، چشمانداز مشترکی را برای دوره پساجنگ با هدف تضمین بازسازی، امنیت و حکمرانی غزه و در نتیجه هموار کردن راه برای راهحل دو کشوری ارائه خواهیم داد.»
بارو در ادامه اظهارات خود گفت: «رویکرد ما با منطق توافقنامههای ابراهیم کاملاً سازگار است. بر اساس توافقنامههای ابراهیم درباره عادی سازی روابط، بحرین، امارات عربی متحده، مغرب و سودان در سال ۲۰۲۰ روابط رسمی خود با اسرائیل برقرار کردند. این رویکرد در زمان مناسب خود، انعقاد توافقنامههای جدید و مورد حمایت دولت آمریکا را تسهیل خواهد کرد».
بر اساس آمار موجود که خبرگزاری فرانسه نیز آن را تأیید میکند، دست کم ۱۴۲ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، از جمله فرانسه، در حال حاضر کشور فلسطین را که رهبری تبعیدی آن (سازمان آزادیبخش فلسطین در الجزایر) در سال ۱۹۸۸ اعلام کرد، به رسمیت میشناسند.