افزایش مدال آوری دانش آموزان المپیادی در سالهای اخیر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید رضا حسینی, رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان در برنامه سلام خبرنگار گفت: در المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۲۵
جوانان ایرانی سه مدال طلا و یک نقره کسب کردند. حسینی افزود:المپیاد زیست شناسی معتبرترین مسابقه دانش آموزی در حوزه علوم تجربی به ویژه زیست شناسی در جهان است که هر ساله در حدود ۸۰ کشور مطرح دنیا که قویترین نخبه های خود را گزینش و به این رقابت ها اعزام می کنند.
وی گفت: موفقیت در این المپیاد توانمندی نخبگان آن کشور را نشان می دهد که کشورهای پیشرفته و قدرتمند دنیا مثل چین , آمریکا , کره جنوبی و ژاپن تلاش می کنند در این المپیادها بدرخشند تا اعتماد به نفس نسل های بعدی را افزایش دهند.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: دانش پژوهان ایرانی با وجود چااش ها بویژه در یک ماه گذشته تلاش بسیار زیادی کردند و موفق به کسب سه مدال طلا و یک نقره شدند و در بین سه کشور برتر جهان قرار گرفتند.
حسینی افزود: کشورهای چین و سنگاپور در این المپیادها اول و دوم و کشورمان در کنار آمریکا سوم شدند . وی گفت: در المپیاد زیست شناسی سال گذشته دانش آموزان کشورمان در نتایج اولیه با دو مدال طلا و دو مدال نقره رتبه ششم را کسب کردند
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: پس از سال ۱۴۰۱ تحول جدی در باشگاه دانش پژوهان جوان روی داد که در باشگاه از مدال آوران سال گذشته استفاده شد بطور مثال مسئول آمادگی تیم المپیاد زیست شناسی ۲۰۲۵ یکی از مدال آوران سال گذشته بود که مدال نقره کسب کرد. حسینی گفت: در این باشگاه نظارت و مدیریت با جوانان است اما پیش از سال ۱۴۰۱ جایگاه کشور در المپیادهای جهانی تضعیف شده بود که کشورمان در المپیاد جهانی زیست شناسی در مدت 4 سال در مجموع فقط سه مدال کسب کرد.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان همچنین گفت: تیم المپیاد جهانی ریاضی کشورمان به مسابقات جهانی چین و استرالیا اعزام شدند.
حسینی افزود: چون ایران یکی از کشورهای صاحب سبک در ریاضیات جهان است تیم ایران به مسابقات چین دعوت شد و دانش آموزان ایرانی خوب درخشیدند و توانستند یک مدال طلا و چهار مدال نقره ویک مدال برنز و از مجموع ۳۲ تیم رتبه دوم را کسب کردند.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: در مسابقات المپیاد ریاضی چین اولین بار در همه دوره ها بود که یک ایرانی توانست مدال طلا کسب کند. با وجود اینکه به علت لفو پروازها دانش آموزان ایرانی با یک هفته تاخیر به کشور میزبان چین رسیدند.
حسینی گفت: دانش آموزان ایرانی از کشور چین به مسابقات ریاضی استرالیا اعزام شدند که خوب درخشیدند و دومدال طلا المپیاد جهانی ریاضی را کسب کردند که معتبرترین مسابقات دانش آموزی جهان است که بیش از ۱۱۰ کشور شرکت می کنند و در مقایسه با سال های گذشته که در دو سال اخیر تیم دانش آموزی کشورمان فقط موفق به کسب یک مدال طلا شده بودند.
به گفته رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان , حرکت اهدای مدال مدال آوران المپیاد ریاضی به شهدای هسته ای و حضورشان با عکس شهدای هسته ای هنگام کسب مدال به عنوان نخبه های این کشور بسیار حائز اهمیت بود که نشان دهنده ادامه یافتن راه شهداست.
حسینی افزود:برای داتش آموزان المپیادی سه دوره آموزشی طراحی شده است و سعی می شود ارتباط دروس المپیادی با صنعت در مرحله نخست آمورش داده شود و این دانش آموزان به چند شرکت دانش بنیان اعزام شدند تا با حوزه های زیست فناوی و دارو سازی آشنا شوند.
وی گفت: در مرحله دوم دانش آموزان پس از فارغ شدن از مسابقات المپیاد تلاش می شود تا آنها به باشگاه دانش پژوهان جوان برگردند تا کارآزموده تر شوند و در مرحله سوم با کمک استادان دانشگاهها سعی می شود تا این دانش آموزان به سمت ایجاد یک شرکت دانش بنیاد حرکت کنند که یک فراینده ده ساله است تا به یک خروجی مناسب برسد.
حسینی گفت: باشکاه دانش پژوهان جوان در دهه ۸۰ این بستر را فراهم کرده و هم اکنون بسیاری از شرکت های دانش بنیان خروجی این بستر است. وی گفت: در حال حاضر از دانش آموزان المپیادی دهه ۹۰ سه هسته مساله محور برای فارغ التحصیلان ایجاد شده است تا کارهای جدی در کشور انجام دهند و امیدواریم افزایش یابد.
وی گفت: سه نهاد نخبگانی برای دانش آموزان وجود دارد سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان یا سمپاد, باشگاه دانش پژوهان جوان و بنباد ملی نخبگان که سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان عهده دار شناسایی استعداد ها برتر کشور و آموزش پانها و و است و رساندن سطح علم این دانش آموزان به یک توانمندی خاص و باشگاه دانش پژوهان جوان مسئول شناسایی برترین استعدادهاست و مسئول حمایت از این استعدادها تا انتهاست و بنباد ملی نخبگان با کمک باشگاه دانش پژوهان جوان تلاش می کند این استعدادها را به جایگاه اصلی خود برساند.
به گفته رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان , در سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان, معاونت استعداد های فراگیر تلاش می کند فارغ از نوع مدرسه دانش آموزان این دانش آموزان را به یک حدی از علم برسانند که رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان یک فرایند گزینش آموزش 18 ماهه دارد که آبان یا آذر به همه دانش آموزان کشور فراخوانی داده می شود که مایلند در المپیادهای علمی شرکت کنند که از پایه های دهم, یازدهم و دوازدهم می توانند شرکت کنند. در مرحله نخست یک جمعیت 100 هزار نفری شرکت می کنند که دانش آموزان پذیرفته شده در مرحله اول در اردیبهشت در آزمون تشریحی جدی مرحله دوم شرکت می کنند که از این 10 هزار نفر به 600 نفر برسند که وارد دوره های حضوری باشگاه دانش پژوهان می شوند که به صورت شبانه روزی به مدت دو ماه با استادان خبره و مطرح کشور و مدال اوران سال های گذشته آموزش می بینند و در انتهای این دو ماه دانش پاموزان چندین مرجله آزمون می دهند که در هر رشته بین ۱۰ تا ۱۲ نفر مدال طلای کشور را کسب می کنند. رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان افزود: این مدال آوران از کنکور سراسری معاف هستند و وارد دوره بعدی باشگاه می شوند که دوره شش ماهه شبانه روزی را طی می کنند در اسفند اعضای تیم های ملی از بین آنها انتخاب می شوند.در فروردین تعدادی آزمون برگزار می شود و اردیبهشت ۴ تا ۶ نفر برای عضو تیم ملی آن رشته انتخاب خواهند شد. سپس این دانش آموزان چند ماه آموزش جدی خواهنددید و تیر و مرداد برای المپیاد ها اعزام می شوند.
حسینی افزود: ۱۴ رشته برای المپیاد های کشوری و ۱۱ رشته المپیاد جهانی برگزار می شود.
رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: سال گذشته برای اولین بار در المپیاد هوش مصنوعی شرکت کردیم و مدال برنز تیمی را کسب کردیم.
حسینی گفت: در حال حاضر المپیاد جهانی اقتصاد در حال برگزاری است که دانش آموزان کشورمان برای اولین بار در این مسابقات شرکت کردند. تیم کشورمان سال گذشته که المپیاد اقتصاد به صورت برخط برگزار شد رتبه ۲۰ از بین ۵۴ کشور را کسب کرد.