ایجاد میز خدمت مشاورههای تخصصی برای کسب وکارهای نو و دانشبنیانها
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: این مرکز با هدف بهبود شرایط بنگاههای دانشبنیان و کسب و کارهای نو پا پس از بحران جنگ ۱۲ روزه میز خدمت مشاورههای تخصصی دایر کرده است و فعالان زیست بوم دانشبنیان میتوانند از این خدمت استفاده کنند و از تجربه متخصصان و ارتباطات مؤثر مرکز با نهادهای مالی و نوآوری بهره ببرند.
سحر بنکدار، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران گفت : این خدمت با تکیه بر تجربه متخصصان و ارتباطات مؤثر با نهادهای مالی و نوآوری، فرصتی ارزشمند برای دریافت راهکارهای عملیاتی و تصمیمگیری هوشمندانه در دوران بحران فراهم میکند.
وی افزود : محورهای اصلی خدمات مشاوره رایگان (میز خدمت) شامل این موارد میشود:
آشنایی با مزایا و شرایط دانشبنیان
در این خدمت، شرکتهایی که دارای ظرفیت و پتانسیل لازم برای کسب عنوان دانشبنیان هستند، مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند. فرآیند مشاوره شامل تحلیل شاخصهای مرتبط با دانشبنیانی، ارزیابی قابلیتها و ارائه راهکارهای لازم برای دریافت گرید دانشبنیانی است. در صورت احراز شرایط، اقدامات اجرایی لازم برای اخذ این رتبهبندی انجام خواهد شد.
اخذ اعتبار مالیاتی (ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان)
همراهی در فرآیند اخذ مجوزهای دانشبنیان و بهرهمندی از تسهیلات بانکی کم بهره.
بهرهگیری از مشوقهای مالیاتی دولت برای شرکتهای فناور و دانشبنیان (مانند بهرهگیری از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانشبنیان) و همچنین ارائه راهکارهای کاهش مالیات از طریق هزینههای تحقیق و توسعه (R&D) و آموزش نیروی انسانی.
ارزشگذاری داراییهای نامشهود
شناسایی و سنجش ارزش داراییهای مشهود و نامشهود مانند مالکیت فکری (ثبت اختراع، علائم تجاری، نرمافزارها)، برند، دانش فنی و جایگاه بازار.
ارائه گزارشهای معتبر برای استفاده در ورود به بورس و فرابورس، جذب سرمایه، مشارکتهای تجاری یا حل اختلافات حقوقی.
جذب سرمایه و سرمایهگذاری
مشاوره در تدوین طرحهای تجاری (Business Plan) برای جلب نظر سرمایهگذاران.
راهنمایی برای استفاده از شیوههای نوین تأمین مالی مانند توکنیزه شدن داراییها، تامین سرمایه جمعی یا انتشار صکوک.
ارتباط مستقیم با شبکه سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی مرتبط با اتاق بازرگانی.
عارضهیابی سازمانی
اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرد عارضهیابی سازمانی فرآیندی تخصصی برای شناسایی، تحلیل و رفع مشکلات و نقاط ضعف سازمان است که میتواند تأثیر منفی بر عملکرد و بهرهوری آن داشته باشد. این فرآیند با هدف بهینهسازی ساختار، افزایش کارایی و انطباق با فعالیتهای سازمانی انجام میشود.
در این مسیر، تیمهای متخصص وراهبردی با بررسی دقیق شاخصهای عملکردی، موانع اجرایی و نقاط ضعف سیستمی، مشکلات موجود را شناسایی کرده و راهکارهای عملی و قابل اجرا برای بهبود وضعیت سازمان ارائه میدهند. نتیجه این تحلیلها، طراحی تغییرات ساختاری و عملیاتی است که موجب تقویت پایداری و رشد سازمان میشود.
رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، کاهش هزینههای مشاوره و بهرهگیری از مشاوران خبره بدون پرداخت هزینه را از مهمترین مزایای این خدمات دانست و تصریح کرد: این خدمات ویژه اعضای اتاق بازرگانی و شرکتهای دانشبنیان و نوپا است.
بنکدارپور، دسترسی به شبکه گسترده ارتباطی و پشتیبانی و همراهی در فرآیند دیجیتالسازی فرآیندهای کسبوکار و افزایش بهرهوری را از دیگر مزایای این خدمات بیان کرد و ادامه داد: ماموریت ما تبدیل چالشها به فرصت است. بسیاری از شرکتها به دلیل ناآگاهی از قوانین یا ضعف در جذب منابع، از گردونه رقابت خارج میشوند. از این رو، «میز خدمت» پلی است بین ایدههای ناب و بازار پویا. ما از طریق ارائه این مشاورهها به شرکتها و کسبوکارها کمک میکنیم مسیر رشد خود را با کمترین اصطکاک طی کنند.
وی با اشاره به فرآیند دریافت خدمات گفت : شرکتها از طریق پرکردن فرم الکترونیک در وبسایت مرکز نوآوری اقدام به ثبت درخواست خود میکنند و پس از انجام فرآیند ارزیابی اولیه و تعیین سطح بلوغ کسبوکار و نیازهای اختصاصی توسط تیم کارشناسی، هر پرونده به کارگروه مربوطه برای دریافت مشاوره ارجاع داده میشود تا امکان ارائه گزارش نهایی و دریافت مشاوره فراهم شود.