تولید پر عیارترین کنسانتره  هماتیت کشور در بردسکن

تولید پر عیارترین کنسانتره  هماتیت کشور  در بردسکن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت تامین کانی ایرانیان (معدن آهن ده زمان) مستقر در بخش شهرآباد بردسکن گفت: این شهرستان پر عیار ترین کنسانتره هماتیت را در کشور تولید می کند و اولین کارخانه هماتیت ایران در بردسکن راه اندازی شده است.

مرتضی شناور که در جریان بازدید فرماندار بردسکن از این معدن سخن می‌گفت، افزود: با طرح توسعه تولید کنسانتره آهن این مجتمع از ۸۰ هزار تن در سال به ۲۰۰ هزار تن، اشتغال زایی کارکنان و کارگران به بیش از ۲۵۰ نفر افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ظرفیت فعلی استخراج از واحد معدنی را ۱۱۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با مخلوط سنگ آهن مگنتیت کنسانتره تولیدی فعلی در سال ۸۰ هزار تن است.

شناور هزینه سرمایه گذاری برای طرح توسعه را ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد با حمایت مسئولان و با گرفتن تسهیلات بانکی و فروش برخی از تجهیزات و نقدینگی موجود تا سال آینده طرح توسعه در شهرستان اجرایی شود.

فرماندار بردسکن نیز در این دیدار گفت: معادن منطقه که شامل بیش از ۴۰ معدن در حوزه مس، طلا، آهن و … است، زمینه اشتغال نزدیک به ۶ هزار نفر را فراهم آورده‌اند.

محمد جواد صفرنژاد افزود: معادن باید به حوزه زیرساختی شهرستان بیشتر توجه کنند و اقدامات و فعالیت‌های انجام شده را اطلاع رسانی کنند تا مردم نیز در جریان کار معادن قرار بگیرند.

رئیس شورای معادن بردسکن ادامه داد: به دنبال حل مشکلات حوزه معادن در شهرستان هستیم چرا که توقف معادن در منطقه مساوی با توقف رشد شهرستان در حوزه‌های مختلف است و یکی از برنامه‌های اولویت دار نماینده عالی دولت در شهرستان توجه به حوزه معادن است و همه تلاش خود را بکار خواهم گرفت که معدنی در منطقه تعطیل نشود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بردسکن هم گفت: هم اکنون ۸۴ محدوده معدنی در این شهرستان فعال است که از این تعداد ۴۴ واحد دارای پروانه بهره برداری و ۴۰ واحد دارای مجوز اکتشاف هستند.

سید حسین هاشمی افزود: واحد‌های دارای مجوز اکتشاف پس از بررسی میزان ذخیره و عیار، اطلاعات را به نظام مهندسی معدن ارائه می‌دهند تا پس از راستی آزمایی و تأیید، مجوز بهره‌برداری صادر شود.

وی با اشاره به تنوع مواد معدنی در شهرستان، اظهار کرد: طلا، آهن، مس، سرب، روی، فلدسپات، منگنز، سنگ مرمر، سنگ تزئینی و شن و ماسه از جمله معادن فعال در بردسکن هستند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بردسکن گفت: از مجموع ۴۴ واحد دارای پروانه بهره برداری، تعدادی از واحد به فرآوری مواد معدنی مشغول هستند که شامل هشت واحد مس، دو واحد طلا و دو واحد آهن است.

هاشمی اشتغال زایی معادن در این شهرستان را مورد اشاره قرار داد و افزود: هم اکنون حدود ۶ هزار نفر در بخش معدن بردسکن فعالیت دارند.