خسارت گراز‌ها به مزارع و باغ‌های کهگیلویه و بویراحمد از سوی حیات وحش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، جمشید عبدی‌پور گفت: شمار گونه گراز در استان بالا است و آنان به مناطقی که دارای خاک مرطوب هستند، می‌آیند و برای به دست آوردن غذا، خاک درختان را زیر و رو می‌کنند تا کرم و سایر حشرات را برای تغذیه استفاده کنند.

وی تاکید کرد: البته گراز‌ها در صورت مشاهده میوه بر شاخه‌سار درختان از آن استفاده می‌کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: این اداره متولی در حال آماده‌سازی برگزاری دوره‌های آموزشی برای مواجهه جوامع محلی برای گونه حیات وحش از جمله گراز است.

عبدی‌پور تاکید کرد: بهره‌بردارانی که گراز به مزارع و باغستان‌های آنان خسارت وارد کرده می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین اداره حفاظت محیط‌زیست مجوز رایگان تیراندازی دریافت کنند.

وی ادامه داد: خسارت‌دیدگان پس از دریافت مجوز می‌توانند اقدام به شلیک تیر هوایی برای ترساندن و فراری دادن گراز‌ها کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همچنین بهره‌برداران می‌توانند هنگام حمله گراز‌ها به مزارع یا باغات خود با گرفتن عکس یا فیلم آن را به محیط زیست تحویل داده تا برای اخذ اعتبار خسارت به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارسال و در صورت تخصیص اعتبار بخشی از خسارت آنان جبران شود.

باغداران گچساران و دهستان کاکان از حمله گرازها به تاکستان‌های انگورستان و باغ های درختان خبر داده‌اند؛ آنان با اشاره به جمعیت گرازها می‌گویند: این گونه حیات وحش افزون بر اینکه میوه‌های انگور و سیب آنان را خورده‌اند؛ زمین‌ها را هم شخم زده‌اند.

از سوی دیگر صاحبان شالیزارهای برخی مناطق کهگیلویه و بویراحمد مانند چیتاب نیز می‌گویند، که گرازها با ورود به مزارع برنج خسارت‌های قابل توجهی به آنان زده‌اند.