دریافت خدمات درمانی ۳۶ هزار مهاجر افغان حین خروج از کشور
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ دکتر سودابه نکوهی امروز دوشنبه افزود: ویزیت پزشک عمومی، خدمات پرستاری، آموزشهای بهداشت فردی، مراقبت از بیماریهای واگیردار و نمونه برداری موارد مشکوک از جمله اقدامات انجام شده بهداشتی و درمانی برای تبعه افغانستان در معبر دوغارون است.
وی اظهار کرد: این خدمات پزشکی روزانه از سوی یک کادر درمان ۹ نفره در مرکز ثابت کلینیک بهداشتی و درمانی ویژه اتباع خارجی در دوغارون انجام میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد ادامه داد: گرمازدگی، مسمومیتهای غذایی و فشار خون بیشترین مراجعه به این مرکز درمانی گزارش شده است.
وی گفت: افزون بر یک میلیارد ریال اقلام دارویی رایگان از ابتدای امسال تاکنون در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در دوغارون توزیع شده است.
نکوهی به غربالگری مسافران افغان با هدف پیشگیری از انواع بیماریهای واگیردار در مرز دوغارون، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۲ هزار و ۴۹۲ نفر از اتباع افغانستانی که به صورت قانونی وارد کشور شدهاند در پایگاه مراقبت مرزی به لحاظ انواع بیماریهای واگیردار غربالگری شدهاند.
وی بیان کرد: ۱۰ هزار و ۷۵۳ نفر تبعه افغانستانی نیز در قالب برنامههای پیشگیری در معبر دوغارون واکسینه شدهاند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مسافران ورودی به دوغارون به لحاظ ابتلا به ۱۶ بیماری آزمایش و کنترل میشوند، اضافه کرد: ۸۵ درصد مسافرانی که در معبر دوغارون غربالگری میشوند مرد و ۱۵ درصد زن هستند.
به گزارش ایرنا، در راستای برخورد با حضور غیر قانونی اتباع کشورهای خارجی در ایران، اتباع غیرمجاز افغانستانی شناسایی شده در ۱۱ استان کشور، بعد از سیر مراحل قانونی از طریق معبر دوغارون به افغانستان بازگردانده میشوند.
شهرستان ۱۵۱ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به واسطه وجود گذرگاه دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژهای برخوردار است، معبر دوغارون ۱۰۷ سال قدمت دارد.