سلول درمانی عوارض عصبی دیابت

سلول درمانی عوارض عصبی دیابت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طرح تحقیقاتی «مطالعات انسانی کارایی و ایمنی سلول‌های بنیادی در درمان نوروپاتی محیطی دیابتی» با مدیریت وفا رحیمی‌موقر، سال گذشته تکمیل شد و به ارتقای سطح دانش و رویکرد‌های درمانی در حوزه دیابت کمک کرد.

این طرح با همکاری تیمی از متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا، بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان سینا، مرکز تحقیقات مالتیپل اسکلروزیس، مؤسسه رویان، دانشگاه علوم پزشکی فسا، دانشگاه علوم پزشکی سمنان و دانشگاه توماس جفرسون اجرا شده است.

رحیمی‌موقر اظهار داشت نتایج این مطالعه مروری که شامل تحلیل هفت پژوهش انسانی بوده، نشان می‌دهد سلول‌درمانی باعث بهبود سرعت انتقال عصبی حرکتی و حسی، کاهش آستانه درک ارتعاش و ارتقای امتیاز‌های بالینی تورنتو می‌شود.

وی افزود عوارض جانبی گزارش‌شده از این روش محدود به درد و تورم موقت در محل تزریق بوده و یافته‌ها چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای درمان نوروپاتی دیابتی فراهم کرده است.

مجری طرح با تاکید بر اهمیت این نتایج تصریح کرد تحلیل کارآزمایی‌های انسانی و ارزیابی ایمنی سلول‌درمانی، شواهد علمی معتبری برای توسعه کاربرد بالینی این روش درمانی ارائه کرده و می‌تواند مبنای اصلاح سیاست‌های درمانی در حوزه دیابت قرار گیرد.

وی همچنین در نشست خبری این پروژه با اشاره به ضرورت حمایت وزارت بهداشت، خواستار تدوین مقررات تأیید سلول‌درمانی، تأمین بودجه کارآزمایی‌های گسترده، ایجاد مراکز استاندارد تولید سلول‌های بنیادی، همکاری بیمه‌ها برای پوشش هزینه‌های درمان و تشکیل کمیته ملی نظارت بر سلول‌درمانی شد.

رحیمی‌موقر خاطرنشان کرد این پروژه علاوه بر دستاورد‌های درمانی، ظرفیت بالایی در ارتقای آموزش پزشکی، افزایش امید بیماران دیابتی به درمان‌های نوین و تدوین قوانین نظارتی در حوزه سلول‌درمانی دارد.