سهم ناچیز روستائیان از فعالیتهای قرآنی کشور
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا اربابسلیمانی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجلاسیه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها با برشمردن سه اقدام اساسی برای تحقق عدالت فرهنگی، گفت: اگر سهم فعالیتهای قرآن و عترت در حوزههای مختلف درست دیده نشود، خسارت جبرانناپذیری در دنیا و آخرت در انتظار ما خواهد بود.
**همه ابزارها باید در خدمت قرآن و عترت باشد
حجتالاسلام والمسلمین اربابسلیمانی با اشاره به جایگاه رفیع قرآن کریم افزود: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابزارهای متعدد فرهنگی در اختیار داریم و همه این ابزارها باید در خدمت قرآن و اهل بیت (ع) باشد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ قرآن، فرهنگ انسانساز و متعالی است، ادامه داد: روزی که در خدمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این مأموریت مهم را در حوزه قرآن و عترت قبول کردم، ایشان بر پیشران بودن معاونت قرآن و عترت تأکیدکردند.
نادیده گرفتن سهم قرآن در برنامهها خسارتبار خواهد بود
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با اشاره به اینکه در برنامهریزیهای ۱۴۰۴ از همه ظرفیتهای ستادی و استانی بهره میگیریم، گفت:باید سهم قرآن و عترت را برجسته بدانیم، اگر این سهم درست دیده نشود، خسارت جبرانناپذیری چه در دنیا و چه درآخرت در انتظار ما خواهد بود.
اربابسلیمانی در ادامه با تشریح سیاستهای کلی و اصول حاکم بر معاونت قرآن و عترت افزود: مدیران ارشاد استانها میتوانند جایگاه قرآن و عترت را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتقا دهند، برای این کار لازم است هر تصمیمی که میگیرند، پیوست قرآنی داشته باشد.
سیاستها و اصول حاکم بر معاونت قرآنی
دبیر کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم گفت: نظرات کارشناسان، متخصصان، فعالان و همکاران قرآنی در مرکز و استانها در جلسات متعدد کارشناسی وبیناری و حضوری جمعآوری شده و سیاستها و اصول راهبردی حاکم بر معاونت قرآن و عترت در سال ۱۴۰۴، تدوین شد.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد تصریح کرد: این اصول شامل؛ «عدالت فرهنگی»، «مردمیسازی»، «برنامهمحوری»، «تمسک به قرآن و عترت»، «شبکهسازی»، «بهرهگیری از فناوریهای نوین و فضای مجازی»، «دیپلماسی قرآنی» و «نظارت و ارزیابی» است.
اربابسلیمانی افزود: عدالت فرهنگی بحث بسیار اساسی و مهمی است، اگر میگوییم ایران فقط تهران نیست، این شعار باید در همه برنامهریزیها دیده شود. اگر در حوزه عدالت فرهنگی بخواهیم به هدف برسیم، باید سه اقدام مهم انجام دهیم. اقدام اول تفویض و واسپاری امور قابل واگذاری، دوم مشارکت استانها در تصمیمگیری و حل مشکلات و سوم هم توزیع عادلانه و مناسب برنامه و بودجه در سراسر کشور است.
سهم ناچیز روستائیان از فعالیتها و بودجه قرآنی
وی گفت: بر اساس آمار موجود حدود ۶۳ هزار روستا در کشور وجود دارد و از جمعیت کل کشور حدود ۲۳ میلیون نفر در روستا زندگی میکنند، اما بر اساس آمارها، فقط ۸۱ موسسه قرآنی در روستاها وجود دارد. به تعبیر روشنتر از مجموع حدود چهار هزار موسسه قرآنی در کشور، نزدیک به هفت درصد از آنها در روستاها فعالیت میکنند. آیا این مشی با عدالت فرهنگی سازگار است؟
دبیر کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم تصریح کرد: بخش زیادی از دامداری و کشاورزی و بسیاری از مسایل امنیتی در نقاط مرزی کشور روی دوش روستائیان است، آیا ما در برنامهریزیهای خود به این قشر مهم توجه کردهایم؟ چه سهمی از بودجه فرهنگی و قرآنی به عشایر غیورمان اختصاص دارد؟
اربابسلیمانی اضافه کرد: از مدیران فرهنگی کشور درخواست میکنم در برنامهریزیها و بودجهبندیهای قرآنی به همه اقشار جامعه توجه کنند تا مهمترین شعار انقلاب که عدالتمحوری است در حوزه فرهنگ ساری و جاری شود.
نود و هفتمین اجلاسیه سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها روز گذشته دوم مردادماه به کار خود پایان داد.