شعر، روایت ماندگار جهاد در جنگ ترکیبی امروز
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در همایش «از ایران بخوان» با حضور خانوادههای معظم شهدا و جمعی از شاعران آیینی، با ادای احترام به مقام شامخ شهدا و جایگاه ارزشمند شعر در فرهنگ مقاومت گفت: ای کاش امکان آن بود تا در کنار برنامه رسمی، دقایقی بیشتر در خدمت خانوادههای شهدا باشم. شعر، شعور و تبادل ادبی، غنای فرهنگ ما را میافزاید؛ بهویژه زمانی که در وصف دانشمندان شهید و مجاهدانی سروده میشود که در اوج قله انسانیت ایستادهاند.
محمد قمی با اشاره به پیچیدگیهای جنگ ترکیبی امروز تصریح کرد: در دوازده روز درگیری نظامی اخیر، ابعاد گستردهتری به جنگ تحمیلی دشمن افزوده شد. در کنار نبرد نظامی، دشمن جنگ روایتها را آغاز کرده و در این عرصه، روایتگری حکیمانه و هنرمندانه، ضرورتی انکارناپذیر است.
او با تأکید بر اینکه شاعران، امروز با علم، بینش و فناوری، نقش مهمی در تبیین راه شهدا و آیندهسازی ایفا میکنند گفت: این تلاش شورانگیز، جای تقدیر دارد. خوشبختانه در دهه اول محرم، ۹۰ نوحه اثرگذار با مضامین مرتبط با ایران و شهدای ایران سروده و اجرا شد. بخش بزرگی از این اشعار به زبان فارسی و بخشی به زبانهای ترکی، کردی، بلوچی و گویشهای مختلف محلی بود. نوحهها نغمههایی داشتند که جان و دل مردم را ربودند و یکی از آنها به عنوان گل سرسبد مورد توجه همگان قرار گرفت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: شعر آیینی، به شکلهای مختلف در جامعه تجلی پیدا میکند و اثرگذار است. باید رسانهها به این آثار بیشتر بپردازند تا هم شنیده شوند و هم ماندگار بمانند.
قمی در پایان با ابراز امیدواری به آینده شعر مقاومت در کشور گفت: ما هنوز هم به معجزات شعر باور داریم؛ شعر درباره ایران، درباره شهدا، درباره دانشمندان این سرزمین. اگر در کنار تکریم خانوادههای شهدا، شعرای ایران و دانشمندانمان هم تکریم شوند، انشاءالله شعرهای ماندگاری در این مقطع تاریخی خلق خواهد شد که مسیر آینده را هموارتر میکند.