نگاه آمریکایی ها به اسرائیل، ۲۰ ماه پس از ۷ اکتبر
به گزارش مشرق، کانال تلگرامی انتفاضه فلسطین در مطلبی با عنوان نگاه آمریکایی ها به اسرائیل، ۲۰ ماه پس از ۷ اکتبر، نوشت:
اخیراً یک نظرسنجی توسط سیانان از رسانههای مشهور آمریکایی منتشر شده است که نتایج و ارقام قابل توجهی در آن وجود دارد. این نظرسنجی بین ۱۰ تا ۱۳ جولای (۱۹ تا ۲۲ تیرماه) با یک جامعه آماری تصادفی ۱۰۵۷ نفر از بزرگسالان سراسر آمریکا انجام شده است.
بهواسطه حضور لابیهای یهود و صهیونیسم و همچنین میزان پیوند سیاسی، نظامی و راهبردی تل آویو به آمریکا همواره نسبت به نتایج نظرسنجی حول نگرش آمریکاییها نسبت به اسرائیل و اقدامات ویژه دولت آمریکا در مسأله فلسطین حساسیتهای زیادی وجود داشته است.
زیرا این نگرانی وجود دارد که کاهش اعتبار و نگرش مثبت نسبت به صهیونیستها و یهودیها در آمریکا بر رفتار کاخ سفید در حمایت از تل آویو تأثیرگذار خواهد بود.
البته برخی مخالف این نظریه هستند؛ به طور مثال مرشایمر از شناخته شدهترین اساتید روابط بینالملل کنونی جهان که آمریکایی هم هست، سال گذشته و پیش از به نتیجه رسیدن نتایج انتخابات آمریکا گفته بود:
«جامعه آمریکا اکنون دیگر با سیاستهای دولتهایش نسبت به اسرائیل همراه نیست و این تنها نخبگان سیاسی در سطح بالای حکومت آمریکا هستند که چشم و گوش بسته همانند یک وظیفه از اسرائیل حمایت میکنند. انتخابات پیش رو در آمریکا هیچ تأثیری بر غزه نمیگذارد و سیاست کنونی به همین شکل در حمایت از اسرائیل در جنگ غزه ادامه مییابد.»
در نظرسنجی منتشر شده از سیانان، سؤالات مختلفی با تفکیک گروه سنی و قرارگرفتن آنها در دو قطبی دموکرات و جمهوریخواه پرسیده و پاسخها منتشر شده است.
یکی از سؤالات مهم و حائز توجه این نظرسنجی، نگاه جامعه آمریکا به اقدامات اسرائیل در غزه علیه حماس پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است.
براساس این نظرسنجی تنها ۲۳درصد اقدامات اسرائیل را کاملاً موجه و قابل قبول، ۲۷درصد تاحدودی قبول و ۲۲درصد کاملاً غیرقابل قبول انتخاب کردهاند. ۲۸درصد هم گزینه نمیدانم را انتخاب کردهاند.
این در حالی است که در اولین نظرسنجی پس از ۷ اکتبر، ۵۰درصد این اقدامات را کاملاً قابل قبول و تنها ۸ درصد کاملاً غیرقابل قبول میدانستند. یعنی قابل قبول بودن کنش اسرائیل در جنگ علیه حماس اکنون با کاهش ۲۷درصدی روبهرو شده است.
البته باید این نکته را هم توجه داشت که علیرغم رسیدن تعداد شهدا به ۵۷ هزار نفر، قرار گرفتن اسرائیل در لیست نسل کشی نهادهای حقوقی و تحت تعقیب قرار گرفتن نتانیاهو توسط دادگاه لاهه پس از ۲۰ ماه کشتار و محاصره، اما هنوز ۵۰درصد اقدامات اسرائیل را در مجموع قابل قبول میدانند؛ رقمی که نشان میدهد علیرغم فضای ضد رسانهای شدید علیه صهیونیستها اما هنوز حمایت برقرار است.
این فضای رسانهای ضد اسرائیلی حتی در آمریکا موجب شد که نتانیاهو در سفرآخرش به نیویورک و مصاحبه با فاکس نیوز جبهه هشتمی را هم به جبهههای در حال نبردش بیفزاید و نام آن را رسانهها بگذارد. نتانیاهو صراحتاً با نام بردن از رسانههایی چون نیویورک تایمز، سیانان و واشنگتن پست آنها را به ارائه گزارشهایی براساس گزارشهای حماس متهم کرد.
البته تفاوت فاحشی هم میان دو جبهه دموکراتها و جمهوری خواهان در قابل قبول دانستن رفتار صهیونیستها ثبت شده است. از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون درصد قابل قبول دانستن رفتار و جنایات صهیونیستها در میان دموکراتها از ۳۸درصد به ۷درصد کاهش یافته است. اما در میان جمهوری خواهان تنها از رقم بالای ۶۸درصد به ۵۲درصد کاهش یافته است. به عبارتی میان دموکراتها و جمهوریخواهان در توجیه و پذیرش رفتار اسرائیل و نسلکشی بزرگ قرن، ۴۵درصد اختلاف وجود دارد.
اما نکته جالب آن است که در پاسخ دهندگان زیر سی سال تنها یک نفر از هر ده نفر اقدام اسرائیل را در غزه مناسب و موجه میدانند که با دیگر نظرسنجیها حول اختلاف جدی میان بزرگسالان و جوانان در حمایت از اسرئیل همخوان است.
همچنین در مورد میزان کمک آمریکا به اسرائیل در جنگ غزه، سؤالی پرسیده شده اما انسجام نظر وجود ندارد. ۵۰درصد آن را بیش از حد، ۴۰درصد مناسب و تنها ۱۰درصد آن را کم دانستهاند. این پاسخ در کنار میزان پاسخ به پذیرش رفتار صهیونیستها در غزه و کشتار مردم در غزه نشان میدهد که لزوماً آنها با نقش آفرینی بیش از این آمریکاییها و کمک به اسرائیل رضایت ندارند.
در جمعبندی میتوان گفت با بررسی نظرسنجیهای مختلف در دهه گذشته بالاخص در میان رده سنی زیر سی سالهها، میزان حمایت بیچون و چرا از تل آویو در جامعه آمریکایی کاهش قابل توجهی داشته و برخی نگرانیهایی را برای لابیهای یهود برانگیخته است. اما در این حال همچنان تا حدودی از رفتار و کنش صهیونیستها و کمکهای آمریکایی همراهی نسبی برقرار است و سیاستگذار آمریکایی برای ادامه روش در فشار جدی قرار ندارد
قابل قبول بودن کنش اسرائیل در جنگ علیه حماس اکنون نسبت به ۷ اکتبر با کاهش ۲۷درصدی روبهرو شده است.
علیرغم رسیدن تعداد شهدا به ۵۷ هزار نفر، قرار گرفتن اسرائیل در لیست نسل کشی نهادهای حقوقی و تحت تعقیب قرار گرفتن نتانیاهو توسط دادگاه لاهه پس از ۲۰ ماه کشتار و محاصره، اما هنوز ۵۰درصد اقدامات اسرائیل را در مجموع قابل قبول میدانند؛ رقمی که نشان میدهد علیرغم فضای ضد رسانهای شدید علیه صهیونیستها اما هنوز حمایت برقرار است.
اما نکته جالب آن است که در پاسخ دهندگان زیر سی سال تنها یک نفر از هر ده نفر اقدام اسرائیل را در غزه مناسب و موجه میدانند که با دیگر نظرسنجیها حول اختلاف جدی میان بزرگسالان و جوانان در حمایت از اسرئیل همخوان است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.