پایداری ملت ایران در جنگ اخیر شایسته تقدیر است

پایداری ملت ایران در جنگ اخیر شایسته تقدیر است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در پیامی به مراسم آغاز به‌کار طرح «گفتمان و اندیشه‌ورزی طلاب در علوم انسانی»، بر اهمیت جایگاه علم و اندیشه‌ورزی در حوزه و دانشگاه تأکید کرد که متن این پیام به شرح ذیل است:

​نظام پربرکت اسلامی، شهدای بزرگی را از دست داد، اما در حقیقت آنان را به دست آورد. حشر این عزیزان را با اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) از خداوند مسئلت داریم و به ملت بزرگ ایران، به‌ویژه خانواده‌های داغ‌دیده، تسلیت عرض می‌کنیم.

بزرگواری، عظمت، جلال و شکوه ملت ایران در این دوازده روز اخیر، که اوج استقامت و پایداری را به نمایش گذاشتند، شایسته تقدیر است.

از تلاش‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسئولان ارشد کشور و همه کسانی که در حفظ امنیت و آرامش ملت، جلوگیری از تجزیه سرزمین و مقابله با دخالت بیگانگان، به‌ویژه کفار حَربی، نقش‌آفرین بودند، صمیمانه قدردانی کردند و افزودند: از خداوند متعال دوام، بقای نظام اسلامی و حفظ آن به بهترین وجه را خواستاریم.

انسان باید تمامی نظام سپهری را در حوزه علم و دانش فراگیرد، چراکه همه موجودات برای بهره‌مندی او مسخّر شده‌اند.

خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: ﴿وَسَخَّرَ لَکُمْ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ﴾، در نظام آفرینش، هیچ چیزی غیرقابل درک و شناخت نیست. همه عناصر زمین و آسمان برای انسان مسخّر هستند و انسان نه‌تنها می‌تواند، بلکه باید آنها را فراگیرد یعنی حوزه و دانشگاه میشوند فاعل بالتسخیر و نظام آموزشی آسمان و زمین، میشوند فعل بالتسخیر.

قرآن و عترت، دو امامی هستند که پیامبر اکرم (ص) برای امت باقی گذاشت؛ دو برادری که هیچگاه از یکدیگر جدا نمی‌شوند، اختلاف نمی‌کنند و همواره مکمل یکدیگرند. بر این اساس، درس و بحث علمی در حوزه و دانشگاه باید در سایه امامت قرآن و عترت سامان یابد.

اگر سخنی از اهل‌بیت (ع) روشن نشد، باید به قرآن مراجعه کرد و بالعکس. این هماهنگی، مبنای علوم انسانیِ اسلامی در گفتمان اندیشه‌ورزی است و ما موظفیم به این دو امام اقتدا کنیم.

همچنین از خداوند متعال خواستارم که ملت ایران را همواره تحت حمایت ویژه ولی‌عصر (عج) قرار دهد و مسیر رشد علمی و معنوی کشور را هموار سازد.