چرا دولت ترامپ به دنبال کنترل منابع معدنی حیاتی دنیاست؟
به گزارش مشرق، کانال تلگرامی امریکانا مطلبی با طرح این سوال که چرا دولت ترامپ به دنبال کنترل منابع معدنی حیاتی دنیاست منتشر کرد و نوشت:
دولت ترامپ در تلاش برای تسلط بر بازار جهانی مواد معدنی حیاتی، تنها طی چند ماه گذشته گامهایی جنجالی برداشته است؛ از ازسرگیری مذاکرات خرید گرینلند – که دومین ذخایر بزرگ عناصر خاکی کمیاب جهان را در اختیار دارد – و اعزام معاون رئیسجمهور جی.دی. ونس به این جزیره، تا پیگیری توافقهای "منابع در برابر امنیت" با اوکراین و کنگو.
ماه گذشته نیز ترامپ فرمان اجرایی جدیدی صادر کرد که تسریع پروژههای استخراج را ممکن میسازد و حتی از قانون تولید دفاعی برای تأمین مالی استخراج بهره میگیرد؛ فرمانی که شامل ۵۰ ماده معدنی حیاتی از جمله لیتیوم، نیکل و کبالت است و شورای جدیدی تحت عنوان «شورای تسلط بر انرژی ملی» برای پیشبرد آن تشکیل شده است.
این اقدامات در حالی انجام میشود که چین حدود ۷۰٪ از پالایش نیکل، ۵۹٪ از لیتیوم و ۷۳٪ از کبالت جهان را در اختیار دارد، در حالی که سهم آمریکا از تولید جهانی لیتیوم از ۳۳٪ در سال ۱۹۹۵ به تنها ۱٪ در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
با وجود فشار سیاسی ترامپ، منتقدان هشدار میدهند که این سیاستها میتوانند به افزایش تنشهای تجاری، فرار سرمایهگذاران، و تناقض در سیاستگذاری بین حذف یارانههای انرژی سبز و تشویق به استخراج بیشتر منجر شود؛ همچنین، تحلیلگران تردید دارند که آمریکا با وجود کمبود تخصص فنی و ضعف در زنجیره تأمین جهانی بتواند به این زودی جایگاه چین را به چالش بکشد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.