کاهش سن «سکته قلبی» در کشور

یک متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، نسبت به کاهش سن سکته قلبی در کشور هشدار داد.
رضا روان پارسا، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شاید تا چند سال قبل اگر کسی از سکته قلبی حرف میزد، ذهن مخاطب به سمت بیمار سفید موی میرفت، کمی چاق، با فشارخون بالا که روی تخت بیمارستان افتاده و با تنگی نفس دست و پنجه نرم میکند. اما امروزه واقعیت چیز دیگری است. در بسیاری از موارد با جوانانی روبرو هستیم که در دهه سوم یا چهارم زندگی دچار سکته قلبی و یا تنگی عروق خونرسان به قلب میشوند. کسانی که شاید هنوز با توجه به شرایط سنی شأن حتی برای یک نوبت چکاپ قلبی هم اقدام نکرده اند.
وی افزود: در سالهای اخیر شاهد افزایش نگران کننده بروز سکته قلبی در جوانان ایرانی بوده ایم به طوری که متوسط سن سکته قلبی در ایران از حدود ۶۰ تا ۷۰ سال به ۴۰ تا ۵۰ سال کاهش یافته است. در حالی که چند دهه قبل حمله قلبی بین جوانان بسیار نادر بود، اکنون سهم جوانان زیر ۴۰ سال از سکتههای قلبی در کشور بین ۵ تا ۱۰ درصد برآورد میشود. عددی که برای این گروه سنی، زنگ خطری جدی تلقی میشود.
روان پارسا گفت: برخی از این جوانها با توجه به سن پایین و نداشتن سابقه قلبی خانوادگی، خودشان هم باور نمیکنند که ممکن است دچار بیماری قلبی شده باشند.
این متخصص قلب و عروق، با طرح این سوال که این وضعیت به چه دلیلی رقم خورده است، گفت: بخشی از آن به دلیل عوامل خطر سنتی مانند فشار خون بالا، قندخون بالا و یا چربی خون بالا است که در بسیاری موارد به دلیل عدم وجود علائم بالینی واضح و عدم غربالگری مناسب، تا سنین بالاتر تشخیص داده نشده باقی میمانند و زمینه ساز درگیری عروق قلبی میگردند.
وی افزود: اما چیز دیگری که در کنار این موارد به صورت پنهان کار خودش را میکند، سبک زندگی امروزی ما است. تغذیه ناسالم، استرس مزمن، استعمال دخانیات، کم تحرکی، خواب نامنظم و…، تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا بدنهایی که باید در اوج توان خود باشند، از درون دچار بیماری شوند. یعنی مثلاً یک جوان ۳۰ ساله که هر روز قلیان یا سیگار میکشد، عملاً رگهایش را به سمت انسداد پیش میبرد.
روان پارسا گفت: در آنژیوگرافی هایی که برای بیماران جوان انجام میدهیم گاه با گرفتگیهای بسیار جدی در عروق اصلی قلب مواجه میشویم. رگهایی که خود بیماران هم خود بیماران هم باور نداشتند که در حال بسته شدن تدریجی هستند.
این متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، اظهار داشت: شاید تلخ باشد، اما بسیاری از مرگهای ناگهانی در جوانان ناشی از بیماریهای پنهان قلبی است. بیماریهایی که اگر فقط چند ماه زودتر تشخیص داده میشدند به راحتی قابل کنترل بودند.
وی در پایان افزود: پس اگر احساس خستگی زودرس، تپش قلب، تنگی نفس یا دردهای گه گاهی در قفسه سینه دارید، حتی اگر هنوز به سنین ۳۰ یا ۴۰ سالگی هم نرسیده اید، موضوع را جدی بگیرید. یک بررسی ساده قلبی شاید همان کاری باشد که بعدها جان شما را نجات دهد و یا از بروز آسیبهای جدی قلبی مصون دارد.
کد خبر 6534736 حبیب احسنی پور
-
آلودگی هوا؛ تهدید خاموش برای قلبها
-
چگونه از سالمندان در بحرانهای اجتماعی مراقبت کنیم؟
-
مراقب سکته قلبی خاموش باشید
-
احصا ۲۳ نقطه اولویتدار برای نصب دیوار صوتی در تهران
-
کشتی گیران اعزامی به المپیک ناشنوایان مشخص شدند
-
۷۱ درصد بیماران پس از سکته مغزی با گفتاردرمانی بهبود روانی یافتند
-
استقرار اتوبوس سیار خونگیری در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه
-
چگونه می توان استرس در بحران را کنترل کرد
-
نساجی یک گلر جذب کرد
-
بیمه رانندگان تاکسیهای اینترنتی به کجا رسید؟
-
امداد رسانی به ۳۹۹ حادثه در استان سمنان؛ ۲۸ نفر جان باختند
-
«سوگلی» قلعهنویی گوشه رینگ افتاد؛ رای «گلر» جنجالی بزودی اعلام میشود
-
«حنظله» به دریا زد؛ پشت به جهان، رو به غزه
-
موج جدید گرما رسید؛ هشدار دمای ۵۰ درجه در برخی نقاط کشور
-
اولین بیانیه دفتر جولانی درباره حوادث اخیر سوریه
-
رضایی: اعراب بیدار شوید
-
جورج عبدالله: بسیج هوادارانم عامل آزادی من است
-
دانشآموز زنجانی مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را بر گردن آویخت
-
تعطیلی ادارات ۶ شهرستان خوزستان به دلیل گرما و دود تالاب هورالعظیم
-
ایران – فرانسه؛ شاگردان پیاتزا در اندیشه شکست طلاییهای المپیک
-
پیامهای راهبردی سخنان ابوعبیده و تغییر معادلات نبرد
-
نیروهای مسلح یمن: اهداف حمله به فرودگاه بنگوریون محقق شد
-
شکایت ترامپ از وال استریت ژورنال و درخواست ۱۰ میلیارد دلار غرامت
-
روزنامههای ورزشی شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴
-
روزنامههای اقتصادی شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴
-
روزنامههای صبح شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴