حرکت پرشتاب پاکستان در اقتصاد دیجیتال؛ الگویی نوظهور برای کشور‌های در حال توسعه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری «داون نیوز»، میزان صادرات پاکستان در حوزه فناوری اطلاعات طی یک سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته و دولت اسلام آباد با رکورد زنی در این بخش جایگاه پاکستان را به‌عنوان کشوری در حال ظهور در عرصه خدمات دیجیتال منطقه‌ای تقویت کرده است.

به گفته منابع خبری رشد چشمگیر صادرات فناوری اطلاعات پاکستان مرهون توسعه بخش فری‌لنسینگ (آزادکاری) و مشاغل دورکار است که با افزایش خیره‌کننده ۹۰ درصدی به ۷۷۹ میلیون دلار رسیده است. کارشناسان معتقد‌ند این آمار بیانگر آن است که نیروی کار دیجیتال، به‌ویژه نسل جوان پاکستان توانسته خود را با تحولات بازار جهانی همگام و نقش موثری در ارتقاء صادرات کشور ایفا کند. با این حال فعالان صنعت فناوری اطلاعات در پاکستان هشدار داده‌اند که نبود سیاست‌های پایدار قوانین مالیاتی شفاف و زیرساخت‌های هماهنگ ممکن است سرعت این رشد را در سال‌های آینده کاهش دهد.

وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاکستان موفقیت چشمگیر این کشور در حوزه فناوری را نتیجه تمرکز بر پنج محور اصلی از جمله ارتقای جایگاه جهانی پاکستان در صنعت فناوری اطلاعات، سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و آموزش نیروی انسانی ماهر، تدوین سیاست‌های حمایتی پایدار، گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت در سراسر کشور و ترویج اقتصاد غیرنقدی و دیجیتالی‌سازی خدمات عمومی عنوان کرده است. در همین چارچوب «شزه فاطمه» وزیر فناوری اطلاعات پاکستان اعلام کرده است که دولت این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ صادرات فناوری اطلاعات را به ۱۵ میلیارد دلار افزایش دهد.