بررسی چالشهای تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فلاح، مدیرکل تأمین اجتماعی استان در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به افزایش سن امید به زندگی و تغییرات قوانین بازنشستگی، از لزوم اصلاح سیاستهای بیمهای خبر داد و گفت: افزایش سن بازنشستگی در دستور کار دولت قرار دارد تا بتوان پاسخگوی تعهدات فزاینده سازمان بود.
وی با بیان اینکه تفاوتهایی در پرداخت حق بیمه مشاغل مختلف وجود دارد، افزود: در مشاغل انفرادی چون کارفرما مشخص نیست، حق بیمهای لحاظ نمیشود، اما در مواردی که تکالیف قانونی به درستی اعلام نشده باشد، برای جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، حق بیمه دریافت میشود.
فلاح با اعلام اینکه بیش از ۴۵ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش تأمین اجتماعی استان هستند، افزود: با وجود تلاشها، بسیاری از این افراد هنوز موفق به بهرهمندی از خدمات بیمهای نشدهاند.
وی با اشاره به بدهیهای برخی نهادها از جمله شهرداری ساری و کارخانه نساجی مازندران به تأمین اجتماعی، خواستار همکاری همه دستگاهها برای وصول بهموقع منابع شد.
در ادامه، درویش، معاون درمان تأمین اجتماعی مازندران نیز با اشاره به تأمین بخشی از داروهای قلبی در داروخانههای این سازمان گفت: داروهای ایرانی تحت تعهدات سازمان ارائه میشود، و برخی داروهای ترکیبی نیز به زودی اضافه خواهد شد.
وی با تاکید بر شعار "حفظ کرامت اجتماعی"، از توسعه خدمات درمانی از جمله بازسازی مراکز، خرید تجهیزات بهروز و جذب پزشکان متخصص خبر داد و گفت: در بسیاری از شهرهای استان مانند میاندرود، محمودآباد، سوادکوه شمالی و فریدونکنار پروژه ساخت یا تأمین زمین برای مراکز درمانی در حال انجام است.
درویش افزود: بیمارستان حکمت ساری با طراحی جدید توسعه خواهد یافت و افزودن اتاق عمل به آن در دستور کار است. همچنین در سال جاری ۲۸ پزشک متخصص به مجموعه درمانی تأمین اجتماعی استان اضافه شدهاند.
وی درباره گزارشهای مربوط به تخلفات و دریافتهای غیرقانونی از بیمهشدگان نیز تصریح کرد: با دریافت گزارشها، سال گذشته قرارداد ۱۶ پزشک متخلف لغو شد. برخورد با این پدیده مستلزم گزارش دقیق مردمی است.
دریابیگی، رئیس کانون بازنشستگان مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه ۶۲ درصد جمعیت استان تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، از کاهش تعداد بیمارستانهای وابسته به تأمین اجتماعی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: از ۷ بیمارستان موجود، دو مرکز در آمل و بهشهر از اختیار سازمان خارج شده و اکنون تنها ۵ مرکز فعال هستند.
وی خواستار اجرای کامل قانون الزام برای درمان رایگان بیمهشدگان و بازنشستگان شد و افزود: افزایش ۵۰ درصدی بیمه مکمل درمان و اجرای طرح متناسبسازی تا حدودی رضایت بیمهشدگان را در پی داشته اما همچنان نیازمند حمایت جدیتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم.
دریابیگی در پایان با تأکید بر لزوم حمایت از کارگران ساختمانی، ابراز امیدواری کرد با همراهی مسئولان، مشکلات این قشر زحمتکش کاهش یابد.