کولبری باید به فرصتی برای توسعه اقتصادی منطقه تبدیل شود

ارومیه – استاندار آذربایجان غربی با تأکید بر لزوم نگاهی واقعگرایانه و توسعهمحور به موضوع کولبری بر استفاده از این فرصتی برای توسعه اقتصادی منطقه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رحمانی عصر شنبه در جلسه کارگروه مبادلات مرزی استان با تأکید بر لزوم نگاهی واقعگرایانه و توسعهمحور به موضوع کولبری، اظهار کرد: کولبران، نه یک تهدید امنیتی یا اجتماعی، بلکه بخشی از جامعه مرزنشین ما هستند که در نبود فرصتهای شغلی مناسب، با مشقت فراوان امرار معاش میکنند. این وضعیت باید با برنامهریزی و سیاستگذاری دقیق، به یک ظرفیت اقتصادی قانونی و پایدار تبدیل شود.
وی با اشاره به حقوق قانونی کولبران افزود: مطابق قانون، سهم ۶ درصدی کولبران از محل واردات کالا باید بدون تأخیر، شفاف و با نظارت کامل به آنان پرداخت شود. این سهم، نه یک کمک، بلکه حقی قانونی است که باید از سوی کارگزاران به رسمیت شناخته و پرداخت شود. در این خصوص هیچگونه سهلانگاری یا توجیهی پذیرفته نیست.
استاندار آذربایجانغربی، یکی از موانع جدی در مسیر تسهیل ورود و خروج کالا را ناکارآمدی و بهروز نبودن سامانههای گمرکی دانست و گفت: عدم هماهنگی بین سامانهها و کندی در فرآیندهای دیجیتال، موجب اتلاف وقت، نارضایتی عمومی و بعضاً بروز زمینههای فساد اداری میشود. اگر این سامانهها بهسرعت بهروزرسانی نشوند، ناچار به انجام امور بهصورت دستی خواهیم بود که این وضعیت پذیرفتنی نیست.
رحمانی از تمامی نهادهای ذیربط خواست در اسرع وقت نسبت به اصلاح زیرساختهای فنی و اداری اقدام کرده و مسیر فعالیتهای تجاری قانونی در مرزها را تسهیل کنند.
وی با تأکید بر مسئولیت فرمانداران در هماهنگی بین دستگاهها و نظارت بر حسن اجرای قوانین گفت: فرمانداران باید تعامل نزدیکی با گمرک، پلیس، کارگزاران و فعالان محلی داشته باشند. در عین توجه به امنیت مرزها، نباید امنیت اقتصادی و معیشتی مردم مرزنشین نادیده گرفته شود. انتظار داریم با یک مدیریت هماهنگ، مشکلات موجود شناسایی و در مسیر حل و فصل قرار گیرند.
استاندار با بیان اینکه «ما برای حل مسائل مردم اینجا هستیم، نه صرفاً برای گزارشنویسی»، افزود: تشکیل پرونده یا کارتابلهای پر از نامه، ملاک ارزیابی نیست. ما باید نتیجهمحور عمل کنیم و با شناخت دقیق از واقعیتهای اجتماعی و اقتصادی منطقه، راهکارهای عملی و قانونی ارائه دهیم.
فرمانداران شهرستانهای پیرانشهر، سردشت و میرآباد نیز در این جلسه، ضمن بیان مشکلات عملیاتی، پیشنهادهایی در خصوص اصلاح رویهها، تدوین دستورالعملهای بومی، بهروزرسانی درگاههای قانونی ورود کالا و ایجاد زیرساختهای تسهیلگر برای فعالیت کولبران ارائه دادند.
فرمانداران تأکید کردند که برای رفع چالشها، باید میان نهادهای اجرایی، امنیتی و اقتصادی، هماهنگی و همکاری مستمر برقرار باشد تا بتوان در کوتاهمدت شاهد بهبود وضعیت معیشتی مرزنشینان بود.
کد خبر 6535609
-
اجرای قانون کالای ملوانی حمایت از معیشت مرزنشینان است
-
آذربایجان غربی از استان های امن کشور برای سرمایه گذاری است
-
ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی
-
آرامش مردم نیازمند مدیریت هوشمندانه بازار و نظارت اقتصادی است
-
اجرای طرح ارتقا امنیت اجتماعی در دامغان؛ ۵۷ سارق دستگیر شدند
-
ذخیره سد الغدیر ساوه به کمتر از ۳ درصد ظرفیت رسیده است
-
مصدومیت غیرمترقبه برای بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در روسیه
-
آماده شدن نظامیان دروزی اسرائیلی برای جنگ علیه رژیم الجولانی در سوریه
-
هشدار عراقچی به برخی کشورهای اروپایی در جانبداری از رژیم صهیونیستی
-
مهدی تاج: همه ایران از صعود تیم ملی بانوان شادمان شدند
-
قطعی برق واحدهای صنعتی بدون اطلاع قبلی ممنوع است
-
بسته خبری ۲۸ تیرماه استان کردستان
-
ثبتنام بیش از ۱۳۰ هزار زائر اربعین در خوزستان؛جوانان پیشتاز سفر معنوی
-
جزئیات از حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در مسیر اوز به شیراز
-
حمله جمعی به تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین
-
کشف و تعطیلی کشتارگاه غیرمجاز گوشت الاغ در شهریار
-
دمای خوزستان کاهش می یابد
-
مفقودی ۳ گردشگر در دامغان؛ یک نفر جان باخت
-
افزایش تعداد کشتههای واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار به ۱۵ نفر
-
واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد–کوار با ۸ کشته و ۱۵ مصدوم
-
توقیف ۹۰۰ دستگاه موتورسیکلت و کشف ۳۰۰ قبضه سلاح سرد در قزوین
-
آتش سوزی در واحد ۷۵ پالایشگاه آبادان در حال خاموش شدن
-
دستگیری دو سارق منزل در شهریار در عملیات پلیس
-
روزنامههای ورزشی شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴
-
روزنامههای اقتصادی شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴
-
روزنامههای صبح شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴